Stormsäkringar

Letar du reservdelar? Inga problem!Till formuläret

Stormsäkring för extra stabilitet

En stormsäkring fungerar som ett extra stöd till olika slags tält. De finna anpassade för partytält, snabbtält och garagetält. En stormsäkring att det perfekta stödet för att höja säkerheten i alla slags väder och ger dig trygghet inför eventet, festen eller till redskapens förvaringsplats.

Stormsäkring för partytält

Höj säkerheten med en stormsäkring

En stormsäkring är en extra förankring som består av jordspikar eller expanderbultar, spännband och spärrhandtag. Syftet med en stormsäkring är att höja tältets stabilitet och robust och ge ett tryggt intryck. Stormsäkringen minskar även risken för storm- och vindskador på din produkt på bästa sätt.

Stormsäkring till olika tält

Vid svaga vindar räcker det normalt sett med den standardförankring som följer med ditt tält. Vid storm eller plötsliga, kraftiga vindbyar finns det dock en risk att vinden tar tag i tältet och på så sätt skada det. Därför är stormsäkringar mer lämpade för alla tältkonstruktioner. Stormsäkringar rekommenderas särskilt för tält som står uppbyggda under en längre tid och som inte innehar en hållfasthet (kapacitetsberäkning). Den förbättrade stabiliteten gör det möjligt att låta tältet stå kvar även i dåligt, blåsigt väder och minskar risken för skador på både duken och konstruktion. 

Vid extrema väderförhållanden, t.ex. svåra stormar, rekommenderar vi alltid att tältet demonteras och förvaras säkert.

Stormsäkring vid snö

Däremot kan tält med en hållfasthet säkras upp på ett mer robust sätt, så att nedmontering endast är nödvändig om belastningsgränserna överskrids. Tält med en hållfasthet kräver inte en stormsäkring för ytterligare stabilitet, men kan säkras över belastningsgränserna med en ytterligare stormsäkring.

  Underlag till stormsäkringar

  Det finns stormsäkringar för jordunderlag och betongunderlag. Jordunderlag kännetecknas för mjuka underlag, t.ex. en gräsmatta eller sand. Betongunderlag är hårda ytor, t.ex. en betonggrund, stenplattor eller asfalt. För båda varianterna medföljer lämpliga fästen. Till en stormsäkring till jordunderlag kommer jordspikar, och expanderbultar för betongunderlag.

  Beroende på vilken typ av tält det rör sig om - snabbtält, partytält, förvaringstält, vindskydd, tältgarage eller tälthall - kan konstruktionen av stormsäkringen variera. Vissa stormsäkringar spänns över taket med hjälp av ett spärrhandtag, medan andra fästs i konstruktionen av stativet.

  Säkerhets Plus paketet

  Om du känner att banden och stänger inte räcker för att säkra ditt tält kan du välja till Säkerhet Plus-paketet. Förutom fixeringsbanden ger det spännlinor av stål och innehåller en statisk manual (beräkningar av vind- och snöbelastning) för Professional- och Professional Plus-tält och är tillgängligt för partytält och lagertält med en höjd på upp till 2,6 meter.

   Montering av stormsäkring

   Säkra tältet

   För att säkra ditt tält, börja med grundpelarna först placeras ut, alltså jordspikar eller expanderbultarna. De placeras ut efter långsidorna eller vid hörnen beroende på modell av tält.

   Hårt underlag

   För jordunderlag rekommenderar vi att du placerar jordspikarna djupt ner i marken - mellan 60 och 100 cm djupt, beroende på typ. Expanderbultarna för betongunderlag skall borras ned i hårda underlag. Ett hål måste förborras för detta ändamål. Expanderbultarna är helförzinkade av metall med expansionsfunktion.

   Säkra en paviljong

   För en paviljong med en sidohöjd på 2 m, t.ex. ett partytält, bör avståndet mellan markförankringen och paviljongen vara ca 2 m, så att en vinkel på 45 grader skapas när spännbanden spänns. Markförankringarna ansluts till tältkonstruktionen via spännbanden och fixeras på plats med spännband.

   Stormsäkring till snabbtält och garagetält

   Olika modeller av tält kan även ha olika stormsäkringar, som till snabbtälten där stormsäkringen är mer anpassad för just den modellen av tält. Den innehåller ca. 10 m långa spännband med spärrhandtag, ca. 40 cm långa tältpinnar och en bärväska. Det perfekta tillbehöret för att skydda ditt snabbtält optimalt mot väder och vind på mjuka underlag.

   Förutom snabbtälten, finns även en anpassad stormsäkring till garagetälten, de tillkommer vid köp av de högre kvaliteterna av garagetälten. Till skillnad från snabbtälten är jordspikarna till dessa sorts tältet ca. 60 cm långa och består även av rund profil av stål. Totalt har stormsäkringarna till garagetälten 4st jordspikar, var och en ca. 60 cm lång, 2st spärrhakar och 2st ca. 15 m långa spännband. Nu är bilens nya garage inte bara vattentätt, och väderbeständigt utan även extremt stabilt.

   Stormsäkring till snabbtält

   Höjd stabilitet

   Underlaget som ditt tält placeras på spelar en roll för förankringen. Desto fastare grunden är, desto säkrare står tältet. Fin sand ger till exempel mer stöd och förankras bättre än vid stenar. Tältets placering har också en indirekt effekt på dess stabilitet. Om tältet t.ex. monteras upp vid en vindskyddad plats kommer det att stå säkrare än på en öppen yta.

   Vi rekommenderar även att hålla tältet stängt när det blåser kraftigt. Ett stängt tält kan inte lyftas av vinden lika lätt som ett öppet tält - på så sätt undviks att tältet lyfter. Även ett tält med en bottenram och takförstärkning är stabilare och väger även mer. Därmed är ett tyngre tält, absolut stabilare och säkrare, men alla tält kan behöva en stormsäkring.

   Stabilitet med jordspikar och säkringar

   Ytterligare tillbehör

   Tillgänglighet av reservdelar i upp till 10 år

   Om någon del tappas bort, eller har någon del skadats till tältet kan dessa enkelt bytas ut.

   Alla reservdelar kan efterfrågas hos kundservice, se till att ha ett artikelnummer på delen, denna hittas i monteringsanvisningen. I upp till 10 år efter ditt inköpsdatum finns reservdelar tillgängliga till just din modell.  

    Service | Vi finns där för dig

    Vi ger alla våra kunder personlig rådgivning och svarar gärna på dina frågor innan du köper ditt nya lagertält. Självfallet vill vi att du hittar den perfekta produkten för dig som även passar din budget och behov. Vi ser fram emot att höra från dig.

    Kundservice

    service-noah