Förankring

Letar du reservdelar? Inga problem!Till formuläret

Förankringar och markfästen för fixering

Det finns många alternativ till förankring av ditt tält, beroende på underlag finns viktväskor, viktplattor av stål, jordspikar och tältpinnar i olika storlekar och varianter. Här hittar du rätt förankring och markfäste till just ditt tält och det underlag som den skall placeras på. Hitta och beställ de rätta tillbehören till ditt tält idag och få det levererat direkt hem till dörren.

Fixera tält med markfästen

Fördelarna med markförankring

Att förlänga produktens livslängd och dess hållbarhet görs bäst när tältet är helt fixerat i underlaget den har placerats på. Oavsett om det är jordunderlag eller betong, vi har de rätta tillbehören för en säker förankring av ditt tält. Även om ditt tält redan uppfyller de högsta kraven på kvalitet och konstruktion behöver det ytterligare skydd mot vind. Särskilt stark vind kan orsaka stora skador på tältets material, både av konstruktionen och duken.

Med markförankringar anpassade för underlag och tält-modell stannar tältet på plats även när vinden tar i. Vid extrema väderförhållanden rekommenderar vi alltid att alla olika modeller demonteras för tältets säkerhet och för att undvika skador.

Olika typer av markförankringar för olika tält

Tältpinnar finns i flera olika typer, modeller och storlekar, de är ofta anpassade till de olika sorters modellerna av tält. Därför erbjuder vi jordspikar, expanderbultar, viktplattor, viktväskor, tältfötter och kopplingar, för att ge dig alla möjliga alternativet för att förankra ditt tält på bästa sätt.

Förankring för hårda underlag

För hårda underlag är betongankare eller expanderbult och tältfötter utmärkta för att fästa på t.ex. betong, murar, asfalt eller till och med betong. Om din paviljong står på din terrass av betonggrund i trädgården är den optimalt fixerad med expanderbultar.

Expanderbultar

Expanderbultar finns i olika set med 8, 16 och 24 stycken, så att du alltid har tillräckligt i lager hemma vid behov. Expanderbultar är bultar med expansionsfunktion av galvaniserat stål. Med hjälp av skruvöglan kan de även användas för att fästa spännlinor eller spännband. Med en diameter på ca. 12 mm och en längd på ca. 10 cm ger ett djupt grepp i underlaget och är därför utmärkta förankringar för en maximal säkerhet för din paviljong, tälthall eller partytält som ställs på betongunderlag eller asfalt.

Expanderbult för betong eller asfalt

Tältfötter

Med tältfötter är 45x45 cm stora speciella metallfötter som sätts intill stolparna i hörnen eller sidorna på ditt party- eller lagertält. För att få en särskilt hög stabilitet behövs betong- eller stenplattor. Tältfötterna finns även i set med 2 eller 4 stycken. Den här varianten är väldigt robust, men är inte anpassade för Professional eller Vikinger av lager- och partytälten. Dessa två produkter kan inte monteras med tältfötterna och kan därmed inte fixeras på detta smidiga sätt.

Tältfötter till partytält

Förankring till mjuka underlag

Mjuka underlag är sand, grus eller gräsmattor. Det bästa anpassade och efterfrågade alternativet till mjuka underlag är just jordspikar eller tältpinnar. De har sedan länge alltid varit närvarande i tältets historia, från camping och alla andra moments där tält har nämnts. Särskilt vid camping används den här tältpinnen flitigt för att stabilisera tältet, så även till nästan alla våra modeller från partytält till stora tälthallar. Jordspikarna uppfyller också dina högsta krav på hög kvalitet, eftersom de är tillverkade av galvaniserade stål. Dessa finns i uppsättningar om 4, 8 och 12 stycken.

Viktplattor och andra fixeringar

Förutom expanderbult och pinnar kan du också köpa set med viktplattor, viktväskor och kopplingsklämmor direkt online. Till skillnad från tältpinnar, som man till exempel slår ner i marken, är dessa tillbehör med en tung belastning eller vikt, med undantag för anslutningsklämmorna, perfekta alternativ.

Viktplattor

Viktplattor är, som namnet antyder, plattor med en viss vikt. För att vara exakt är viktplattorna stålplattor med en vikt på ca. 6 kg. Den stora fördelen är att de är snabbt användbara och behöver bara placeras på fötterna på ditt snabbtält - och det är allt! De är även enkla att förvara och är platsbesparande. Du kan köpa de solida stålplattorna som ett set med 4 viktplattor. De har en längd och bredd på ca 25x25 cm och är ca. 15 mm tjocka. Dessa tillbehör har utvecklats speciellt för pop up tält.

Viktplattor till stabbtält

Viktväskor

Vi erbjuder viktväskor för både partytält och pop up tält. Till köp av dessa finns fyra stycken vattentäta väskor av kvalitativt Oxford-material med ett praktiskt handtag. De här väskorna eller säckarna kan flexibelt placeras och fästas på tältets stolpar med kardborreband och kan även förankras i marken med ett band. Säckarna fylls med antingen stenar eller sand, vi rekommendera ej att dessa fylls med vatten. Dessa stabiliserar tältet och skyddar det på bästa sätt mot vinden.

Viktväska till partytält & snabbtält

Kopplingsklämmor

Kopplingar är ett annat tillbehör som du kan använda till ett snabbtält i aluminium eller stål. Om du till exempel vill koppla ihop två stycken hopfällbara pop up tält innan du tynger ner dem eller fäster dem på fundamentet rekommenderar vi kopplingsklämmor. Med hjälp av ett stjärnhandtag med skruv kan du snabbt och enkelt fästa anslutningsklämmorna på snabbtälten för hand och på så sätt kombinera de tälten med varandra.

Klämmor för koppling

Tips

Beställ en regnränna tillsammans med stålklämmorna så att vattnet mellan de två snabbtälten kan rinna bort från tälten optimalt vid regn.

  Ytterligare tillbehör

  Tillgänglighet av reservdelar

  Du har upptäckt en skada på tältet som inte kan repareras? Har enskilda stålstänger tappats bort under demontering eller monteringen? Inga problem! Vi erbjuder en tillgänglighet av reservdelar i upp till 10 år efter ditt inköpsdatum. Dessa kan beställas i kontakt med kundservice eller via ett formulär.

   Service | Vi finns där för dig

   Vi erbjuder även stormsäkringar, oavsett om det gäller mjuka eller hårda underlag. Och förutom jordspikar eller expanderbult ingår även spännband med spärrhandtag. Om du vill ha ännu mer skydd finns det även ett Säkerhet Plus-paket för utvalda party- och lagertält. Har du fler frågor om dessa tälttillbehör? Letar du fortfarande efter rätt tillbehör till ditt tält? Vi ser fram emot att höra från dig.

   Kundservice

   service-noah