Expertråd per telefon +46 8 50 927 927
 • 10 års ersättningsgaranti
 • Högsta professionella kvalitet
 • Expertråd: +46 8 50 927 927
5 Hittade artiklar
147 x 73 cm Tomathus

Emma

 • 8 mm tjocka polykarbonat paneler
 • 8 mm tjocka polykarbonat paneler
 • 173 cm sidohöjd
 • 173 cm sidohöjd
 • Dubbel svängdörr
 • Dubbel svängdörr
Redo för leverans
Nu gratis frakt
4 190 kr
inkl. 25% moms
222 x 294 cm Växthus

Premium Expert

 • 10 mm tjocka polykarbonat paneler
 • 10 mm tjocka polykarbonat paneler
 • Sidohöjd 170 cm
 • Sidohöjd 170 cm
 • Med förstärkt bottenram
 • Med förstärkt bottenram
 • Skjutdörr
 • Skjutdörr
Redo för leverans
Nu gratis frakt
14 490 kr
inkl. 25% moms
235 x 311 cm Växthus,

Isa Profi Basic

 • 8 mm tjocka polykarbonat paneler
 • 8 mm tjocka polykarbonat paneler
 • Sidohöjd 175 cm
 • Sidohöjd 175 cm
 • Med förstärkt bottenram
 • Med förstärkt bottenram
 • Skjutdörr
 • Skjutdörr
Redo för leverans
Nu gratis frakt
från 16 790 kr
inkl. 25% moms
192 x 131 cm Växthus,

Eco-star 2 Standard

 • 6 mm - 8 mm mm tjocka polykarbonat paneler
 • 6 mm - 8 mm mm tjocka polykarbonat paneler
 • Sidohöjd 135 cm
 • Sidohöjd 135 cm
 • Svängdörr
 • Svängdörr
Redo för leverans
Nu gratis frakt
från 5 890 kr
inkl. 25% moms
199 x 137 cm Växthus,

Compact 2 Profi Basic

 • 16 mm tjocka polykarbonat paneler
 • 16 mm tjocka polykarbonat paneler
 • Sidohöjd 193 cm
 • Sidohöjd 193 cm
 • Med förstärkt bottenram
 • Med förstärkt bottenram
 • Skjutdörr
 • Skjutdörr
Redo för leverans
Nu gratis frakt
från 13 990 kr
inkl. 25% moms

Tips & Info:

Tomatväxthus till trädgården

Köp stabilt tomathus för egenodling

Odla enkelt och smidigt egna tomater med ett passande och stabilt tomathus. Ett tomathus kan lämpa sig både i trädgården på balkongen eller terrassen. Ett tomatväxthus är det ideala sättet att odla och skydda dina tomatplantor för att låta dem växa högt och stadigt. Köp den nya optimala platsen för dina tomater att frodas i redan idag, online och direkt från oss som experter!

Odla tomat i växthus

Skydda tomater med ett växthus

Tomater är enkla grönsakerna att odla och plantera. De är därför de mest populära att odla just hemma i sin egen trädgård med hjälp av ett tomathus. Oavsett om det är ute i trädgården, på balkongen eller terrassen. Så länge en tomatplanta har stora mängder solljus, yta och vatten och skydd som ett tomathus ger. Med dessa komponenter och det passande skyddet som ett tomathus är, kan du förvänta dig en fin skörd inom en kort tid. Med ett tomathus ger du plantorna de optimala möjligheter att skyddas från väder och vind och då även från att skadas. Med modellen EMMA som ett tomathus för dina plantor finns möjligheten att stänga hela huset för ett bra skydd. De högväxande tomatplantorna gillar och behöver det behagliga och varma klimatet som skapas i växthus. Däremot ogillar de fukt och behöver bra ventilation och rätt temperatur. Därför har modellen EMMA en taklucka som fungerar som ett fönster. Detta innebär att fönstret kan fixeras i en viss höjd, där luften kan cirkulera men där plantorna ändå är skyddade.

Tomathusens storlekar

Eftersom tomatplantor växer uppåt och kan bli väldigt höga har dessa modeller smala men höga konstruktioner. Med hjälp av sina mindre storlekar passar tomathusen även på de minsta balkongerna. Särskilt modellen EMMA, med en yta på ca 1,07 m², är det perfekta växthuset när det är ont om utrymme. Naturligtvis kan du även placera de små tomatväxthusen i trädgården eller på terrassen. I vårt sortiment hittar du tomatväxthus i storlekar från ca. 1,07 m² upp till ca. 6,52 m². Med en storlek på ca. 6,52 m² är PREMIUM 22 tomatväxthuset vår största produkt.

Tomathus av kanalplats

Paneler av polykarbonat

De UV- beständiga panelerna som har dubbla lager för en högre styrka mot slag- och stötskador, ger tomathuset sin höga kvalitet. Med stora luftningsmöjligheter och öppningar, ges plantorna en sund luftcirkulation. Kanalplats är ett material bestående av polykarbonat i två lager och stöds upp av ett mellanskikt för att skapa de 8- 10 mm tjocka panelerna. De är inte helt genomskinliga men släpper igenom en stor mängd sol- och dagsljus. De finns även där för att skydda plantorna och tomaterna från stora mängder regn så att det inte blir för mycket vatten i jorden. Så genom ett köp av ett tomatväxthus av polykarbonat med dubbla kanalplast paneler, investerar du alltså i ett miniväxthus som ger din odling högt skydd året runt.

Konstruktion av aluminium

Med hjälp av korrosionsbeständiga aluminiumprofiler är tomatväxthuset mycket stabilt. Aluminiumet ger växthuset stabilitet och stöd. Varje del och konstruktion har även skruvar av rostfritt stål. Men tomathusen är inte enbart stabila - bearbetningen av aluminium har ytterligare två fördelar. För det första: Robusta tomathus i aluminium är hållbara och ger ett effektivt skydd mot väder och vind. För det andra: Jämfört med ett tomathus i trä är ett tomathus i aluminium lätt att underhålla. Ett tomatväxthus av trä kräver däremot mycket omsorg och underhåll. För ett växthus i aluminium behöver därmed konstruktionen ingen målning eller lackering.

Bygga tomatväxthus

Att bygga ett växthus för tomater kan göras snabbt och enkelt och med den medföljande monteringsanvisning och den rätta informationen. Så även som så få delar som möjligt. Självfallet finns det möjlighet att köpa och bygga en sådan konstruktion eller skydd på egenhand, men hur smidigt är det inte att få en färdig produkt hem till dörren redo att byggas ihop inom kort tid. Även alla skruvar är rostfria precis så som konstruktionens alla aluminiumdelar.

Vårat bästa tips när ett tomathus skall byggas ihop: Börja på morgonen så att det inte hinner bli mörkt innan du är klar. Montera heller inte när det blåser starkare vindar. Vårt set för minitomathuset innehåller alla relevanta delar som krävs för det kompletta tomathuset. Innan du börjar bygga ihop tomatväxthuset bör hela byggsatsen kontrolleras en gång, så att leveransen är komplett. Alla monteringssteg förklaras i monteringsanvisningen. För att se till att tomathuset installeras korrekt och står stadigt på marken bör du alltid följa monteringsanvisningarna steg efter steg. Läs därför även innan noga igenom medans du genomför en inventering.

Skydd för tomater, grönsaker & andra plantor

Det perfekta skyddet för dina plantor, växter och tomater är definitivt ett tomathus, speciellt där du har mindre plats än normalt. Kanske är terrassen liten men det finns en plats som passar perfekt för en odlingslåda och tomathus, eller balkongen ser möjligen ser tom ut men där ett grönt hörn hade satt pricken över i:et på balkongen. Och där till få färska och skinande röda tomater direkt från balkong eller terrassen till matbordet.

Tomater och andra plantor behöver mycket ljus, detta är möjligt med hjälp av de paneler som detta sorts växthus har. Just de panelerna är ideala för att hitta den rätta förhållandena till plantorna i jorden. Om de krävs en låg temperatur finns takluckan för att hjälpas åt. Precis som att luckan kan stängas för att inte ha det för kallt för en känslig tomatplanta. Genom att stänga alla luckor kan du enkelt kontrollera temperaturen för en perfekt odling samt skörd i slutet av säsongen. Här nedan kommer även 4 tips för att odla tomater på det mest optimala sättet i ett tomathus:

Tips 1: Avstånd mellan plantorna

Du bör definitivt tänka på rätt avstånd mellan tomatplantorna när du odlar. Plantorna behöver tillräckligt med ljus och god luftcirkulation för att bära frukt. Dessutom påverkar växtavståndet ditt odlingsarbete, eftersom: Om avståndet mellan tomaterna är för kort blir arbetet avsevärt hämmat. Ett för kort planteringsavstånd kan också leda till svampsjukdomar hos plantorna, även i tomatväxthuset. För att inte tala om att rätt tomatläge är avgörande för utvecklingen. Vi rekommenderar därför ett planteringsavstånd på minst 50 cm i växthuset. Avståndet mellan raderna bör vara ca 80-100 cm.

Tips 2: Temperaturer

Tomatplantor älskar solens värme och behöver den för att växa bra. Om du planterar dina tomater i ett växthus bör temperaturen vara ca 18-25 grader. Tomater trivs bäst vid denna temperatur. Tomater älskar också den höga temperaturen på natten, och därför bör du vara uppmärksam på tomattemperaturen i växthuset. Om du odlar tomater i växthuset vid för låg temperatur kan det leda till missbildade frukter, frostskador eller till och med till att gödsling inte fungerar.

Tips 3: Tidpunkt för växthusodling

När tomaterna ska planteras i växthuset beror på om tekniska hjälpmedel som värme används. Det tidigaste planteringsdatumet är vanligtvis i mitten/slutet av april. Men även här gäller följande: Från och med när tomaterna planteras i växthuset beror på vädret och temperaturen. Om det fortfarande är mycket nattfrost i april rekommenderar vi att du väntar till maj.

Tips 4: Bind plantorna

Bind för att skydda tomatplantorna

När tomatplantorna växer sig höga måste du binda upp dem. Annars kommer plantorna att böja sig eller kollapsa under fruktens tyngd. När du binder upp tomater är det viktigt att du inte utsätter plantan för någon risk för skador, t.ex. genom att gnugga upp den. Ett populärt hjälpmedel för klättring är därför att binda upp den med ett snöre. Använd en mjuk sladd av naturmaterial. Det rekommenderas att man binder upp tomaterna med garn på planteringsavståndet och direkt vid planteringen i maj.

Odlingslådor till tomathus

Egenodlade tomater direkt till bordet

Kombinera ditt tomathus med en odlingslåda! Medan tomater i ett växthus växer optimalt i höjd, får de i en odlingslåda även mer utrymme i djupet. Lämpliga tomater för odlingslådor är därför främst små tomatsorter och buskiga tomatplantor. Odlingslådan är tillverkad av robust aluminium, är mycket hållbar och med ett enkelt plug-in-systemet är den snabb och enkel att montera. Vi erbjuder växthus med en odlingslåda som ett färdigt paket: Välj bara paketet med odlingslådor på motsvarande produktsida när du köper den online.

Vanliga frågor & svar

Hur odlas tomat i växthus?

Man bör definitivt tänka på rätt avstånd mellan tomatplantorna när man odlar. Dessutom påverkar växtavståndet ditt odlingsarbete, eftersom: Om avståndet mellan tomaterna är för kort blir arbetet avsevärt hämmat. För att inte tala om att rätt tomatläge är avgörande för utvecklingen. Vi rekommenderar därför ett planteringsavstånd på minst 50 cm i växthuset. Om du planterar dina tomater i ett växthus bör en temperatur på 18-25 grader vara passande. Om du odlar tomater i växthuset vid för låg temperatur kan det leda till missbildade frukter, frostskador eller till och med till att gödsling inte fungerar. Se även till att ej vattna för mycket, en tomatplanta gillar ej för mycket fukt, använd därmed gärna takluckan.

Ett tomathus är ett sorts växthus specifikt anpassad för att odla och plantera just tomatplantor i. Det är högt nog för att låta tomatplantorna växa till sin fulla potential och hindrar inte deras växlighet. Ett tomathus har ett fönster som kan öppnas och stängas, och fixeras på glänt, så att nederbörd lätt avlägsnas från taket och det riskeras ej att överbevattna plantorna. Även om tomater för sig kräver stora mängder vatten. Självfallet kan en annan odling göras än enbart tomater i detta mini- format av växthus. Till exempel kan frukt eller gurka odlas och du kan skörda de grönsakerna lika bra i ett tomathus med.

Vi finns där för dig!

Oavsett om funderingarna över plats växlar mellan, direkt i trädgården, på terrassen eller balkongen- kan vara svårt att bestämma sig för vad som passar just dig bäst. Vår kundservice finns där för dig och ger gärna personlig rådgivning och svara på alla dina frågor. Du kan kontakta vår kundservice via telefon: +46 08 50 927 927 eller email: service@taltpartner.se. Tillsammans hittar vi det optimala alternativet för dig!