Sale: -10%
Spara 10 % på alla växthus, odlingslådor, redskapsbodar och trädgårdslådor
gfp10
10 %

Tomathus

Liknande produkter

Växthus för tomater i trädgården

Tomatväxthus till trädgården

Odla enkelt och smidigt egna tomater med ett passande och stabilt tomathus. Ett tomathus kan lämpa sig både i trädgården på balkongen eller terrassen. Ett tomatväxthus är det ideala sättet att odla och skydda dina tomatplantor för att låta dem växa högt och stadigt. Köp den nya optimala platsen för dina tomater att frodas i redan idag, online och direkt från oss som experter!

Odla tomat i växthus

Tomater är enkla grönsakerna att odla och plantera. De är därför de mest populära att odla just hemma i sin egen trädgård med hjälp av ett tomathus. Oavsett om det är ute i trädgården, på balkongen eller terrassen. Så länge en tomatplanta har stora mängder solljus, yta och vatten och skydd som ett tomathus ger.

Med dessa komponenter och det passande skyddet som ett tomathus är, kan du förvänta dig en fin skörd inom en kort tid. Med ett tomathus ger du plantorna de optimala möjligheter att skyddas från väder och vind och då även från att skadas. Med modellen EMMA som ett tomathus för dina plantor finns möjligheten att stänga hela huset för ett bra skydd.

De högväxande tomatplantorna gillar och behöver det behagliga och varma klimatet som skapas i växthus. Däremot ogillar de fukt och behöver bra ventilation och rätt temperatur. Därför har modellen EMMA en taklucka som fungerar som ett fönster. Detta innebär att fönstret kan fixeras i en viss höjd, där luften kan cirkulera men där plantorna ändå är skyddade.

Tomathusens storlekar

Eftersom tomatplantor växer uppåt och kan bli väldigt höga har dessa modeller smala men höga konstruktioner. Med hjälp av sina mindre storlekar passar tomathusen även på de minsta balkongerna. Särskilt modellen EMMA, med en yta på ca 1,07 m², är det perfekta växthuset när det är ont om utrymme.

Naturligtvis kan du även placera de små tomatväxthusen i trädgården eller på terrassen. I vårt sortiment hittar du tomatväxthus i storlekar från ca. 1,07 m² upp till ca. 6,52 m². Med en storlek på ca. 6,52 m² är PREMIUM 22 tomatväxthuset vår största produkt.

Odla tomater

Tomathus av kanalplats

De UV- beständiga panelerna som har dubbla lager för en högre styrka mot slag- och stötskador, ger tomathuset sin höga kvalitet. Med stora luftningsmöjligheter och öppningar, ges plantorna en sund luftcirkulation. Kanalplats är ett material bestående av polykarbonat i två lager och stöds upp av ett mellanskikt för att skapa de 8- 10 mm tjocka panelerna.

De är inte helt genomskinliga men släpper igenom en stor mängd sol- och dagsljus. De finns även där för att skydda plantorna och tomaterna från stora mängder regn så att det inte blir för mycket vatten i jorden. Så genom ett köp av ett tomatväxthus av polykarbonat med dubbla kanalplast paneler, investerar du alltså i ett miniväxthus som ger din odling högt skydd året runt.

Tomathus med polykarbonat

Konstruktion av aluminium

Med hjälp av korrosionsbeständiga aluminiumprofiler är tomatväxthuset mycket stabilt. Aluminiumet ger växthuset stabilitet och stöd. Varje del och konstruktion har även skruvar av rostfritt stål. Men tomathusen är inte enbart stabila - bearbetningen av aluminium har ytterligare två fördelar.

För det första: Robusta tomathus i aluminium är hållbara och ger ett effektivt skydd mot väder och vind.
För det andra: Jämfört med ett tomathus i trä är ett tomathus i aluminium lätt att underhålla. Ett tomatväxthus av trä kräver däremot mycket omsorg och underhåll. För ett växthus i aluminium behöver därmed konstruktionen ingen målning eller lackering.

Bygga tomatväxthus

Att bygga ett växthus för tomater kan göras snabbt och enkelt och med den medföljande monteringsanvisning och den rätta informationen. Så även som så få delar som möjligt. Självfallet finns det möjlighet att köpa och bygga en sådan konstruktion eller skydd på egenhand, men hur smidigt är det inte att få en färdig produkt hem till dörren redo att byggas ihop inom kort tid. Även alla skruvar är rostfria precis så som konstruktionens alla aluminiumdelar.

Vårat bästa tips när ett tomathus skall byggas ihop

Börja på morgonen så att det inte hinner bli mörkt innan du är klar. Montera heller inte när det blåser starkare vindar. Vårt set för minitomathuset innehåller alla relevanta delar som krävs för det kompletta tomathuset. Innan du börjar bygga ihop tomatväxthuset bör hela byggsatsen kontrolleras en gång, så att leveransen är komplett. Alla monteringssteg förklaras i monteringsanvisningen. För att se till att tomathuset installeras korrekt och står stadigt på marken bör du alltid följa monteringsanvisningarna steg efter steg. Läs därför även innan noga igenom medans du genomför en inventering.

Skydd för tomater, grönsaker & andra plantor

Det perfekta skyddet för dina plantor, växter och tomater är definitivt ett tomathus, speciellt där du har mindre plats än normalt. Kanske är terrassen liten men det finns en plats som passar perfekt för en odlingslåda och tomathus, eller balkongen ser möjligen ser tom ut men där ett grönt hörn hade satt pricken över i:et på balkongen. Och där till få färska och skinande röda tomater direkt från balkong eller terrassen till matbordet.

Tomater och andra plantor behöver mycket ljus, detta är möjligt med hjälp av de paneler som detta sorts växthus har. Just de panelerna är ideala för att hitta den rätta förhållandena till plantorna i jorden. Om de krävs en låg temperatur finns takluckan för att hjälpas åt. Precis som att luckan kan stängas för att inte ha det för kallt för en känslig tomatplanta. Genom att stänga alla luckor kan du enkelt kontrollera temperaturen för en perfekt odling samt skörd i slutet av säsongen.

Här nedan kommer även 4 tips för att odla tomater på det mest optimala sättet i ett tomathus

Tips 1: Avstånd mellan plantorna

Tips 2: Temperaturer

Tips 3: Tidpunkt för växthusodling

Tips 4: Bind plantorna

Odlingslådor till tomathus

Kombinera ditt tomathus med en odlingslåda! Medan tomater i ett växthus växer optimalt i höjd, får de i en odlingslåda även mer utrymme i djupet. Lämpliga tomater för odlingslådor är därför främst små tomatsorter och buskiga tomatplantor. Odlingslådan är tillverkad av robust aluminium, är mycket hållbar och med ett enkelt plug-in-systemet är den snabb och enkel att montera. Vi erbjuder växthus med en odlingslåda som ett färdigt paket: Välj bara paketet med odlingslådor på motsvarande produktsida när du köper den online.

Vanliga frågor & svar

Hur odlas tomat i växthus?

Vad är ett tomathus?

Service | Vi finns där för dig

Oavsett om funderingarna över plats växlar mellan, direkt i trädgården, på terrassen eller balkongen- kan vara svårt att bestämma sig för vad som passar just dig bäst. Vår kundservice finns där för dig och ger gärna personlig rådgivning och svara på alla dina frågor. Tillsammans hittar vi det optimala alternativet för dig!

Kundservice

service-noah

Liknande produkter