Gummistroppar

Letar du reservdelar? Inga problem!Till formuläret

Gummistroppar till alla dukdelar

Gummistroppar används för att snabbt och optimalt fästa tältduken på tältets stänger. Det optimala sättet att korrekt och säker fästa och fixera alla dukadelar för att undvika skador och hålla duken sträckt och på plats i alla olika väderlekar. Köp extra av dessa direkt online med snabb leverans hem, till din dörr.

Gummistroppar för olika tält

Fördelarna med gummistroppar

Gummistropparna är försedda med en plastkula och används främst av en speciell anledning: för att fästa, fixera och säkra tältduken och andra dukdelar. I motsats till orörliga och fasta anslutningar är gummistroppar elastiska och skyddar öljetter och dukdelar från överdriven belastning från blåst. De begränsar även dukens rörlighet när vinden tar i. Gummistroppar består av helst elastiska gummiband med ett förstärkande överdrag av starkt tygmaterial och en ihålig boll av hårdplast. De används i första hand till partytält, tälthallar- och lagertält.

Vid köp av gummistroppar till dukdelar är det hjälpsamt att tänka på att inte använda för få eller för många gummistroppar. I värsta fall är vinden så stark att den till och med kan orsaka att gummistropparna går sönder. Det är dock inte heller rekommenderat att använda för många gummistroppar, eftersom detta gör att duken fästs för hårt och kan skada materialet. Det är bäst att byta ut gummistroppar som är för korta.

Gummistropparnas kvalitet

Detaljer

Alla våra gummistroppar är speciellt utvecklade för användning på och till just våra tält. De robusta och hållbara gummispännarna består av flera robusta gummiband som är täckta av ett slitstarkt tyg av nylon. Materialets tjocklek är 0,5 cm, vilket gör att elasticitet och hållbarhet är lika viktiga. Den stora, ihåliga kulan av hårdplast eller syntetmaterial har en diameter på 2,9 cm och ger gummistroppen ett säkert grepp.

Antal

Vi erbjuder dessa gummistroppar i form av set och inte styckvis. Du kan till exempel köpa en uppsats gummistroppar med 25, 50, 75 eller 100 stycken. Förutom antalet finns de även i olika längder och färger. Oavsett om det handlar om korta eller långa gummistroppar med en längd på 6 eller 15 cm, i vitt eller svart - beroende på dina behov kan du välja rätt uppsats till ditt tält.

Användning

Om du fortfarande har ett antal gummistroppar över eller om ditt tält är nedmonterat kan dessa naturligtvis även användas för andra ändamål. Dessa stroppar är mångsidiga och kan även fästa på andra typer av presenningar, t.ex. presenningar till lastbilar eller släpvagnar eller poolskydd, som extra presenningslinor eller spännband.

De bästa egenskaperna

 • Säker fixering: Elastisk gummistroppar med stor platsknopp
 • Hög kvalitet: Nylonklädda elastiska band och boll av hårdplast
 • Slitstarka: Motståndskraftiga mot miljöpåverkan
 • Flexibel användning: Om bandet till gummistroppen är för lång kan den kortas av, bara att knyta, klipp av den och knyt igen
Fäst dukar med gummistroppar

Fästa gummistropparna

Gummibanden kan snabbt fästas på tältets konstruktion: Den elastiska öglan placeras genom dukens öljett för att sedan fästas över och runt plastkulan för att fixeras. Se till att stroppen varken skall vara för stark eller för svag åtsittande och ska fortfarande ge efter när man drar i den, men den får inte heller verka slapp. Nu är du redo att montera alla gummistroppar och alla dukdelar!

Ytterligare tillbehör

Tillgänglighet av reservdelar

Du har upptäckt en skada på tältet som inte kan repareras? Har enskilda stålstänger tappats bort under demontering eller monteringen? Inga problem! Vi erbjuder en tillgänglighet av reservdelar i upp till 10 år efter ditt inköpsdatum. Dessa kan beställas i kontakt med kundservice eller via ett formulär.

  Service | Vi finns där för dig

  Har du fler frågor om dessa tälttillbehör?
  Letar du fortfarande efter rätt tillbehör till ditt tält? Vi ser fram emot att höra från dig.

  Kundservice

  service-noah