Sale: -10%
Spara 10 % på alla växthus, odlingslådor, redskapsbodar och trädgårdslådor
gfp10
10 %

Väggväxthus

Mått
Sidohöjd
Serie
Alla filter
18 produkter
Sortera:
 

Liknande produkter

Växthus mot vägg till balkong

Köp växthus mot vägg

Odla enkelt egna grönsaker på balkongen eller terrassen! Till skillnad från vanliga växthus monteras dessa modeller direkt mot väggen. Fördelen med modellerna ADENA & EDEN: De så kallade "väggväxthusen" eller "växthus mot vägg" absorberar väggens termiska egenskaper.

Grönsaksplantor älskar värme och behöver den för att växa och frodas. Ett sådant vägghängt växthus ger alla sorts plantor de perfekta förhållandena för växlighet och skyddar mot väder- och vind, även under vintern. Köp ditt nya väggväxthus till ett bra pris direkt online och från oss som specialister!

Väggväxthus av polykarbonat, trä eller kanalplast

Vi erbjuder två stycken modeller av väggväxthus där båda består av plattor av polykarbonat och hållbar aluminium. Ett växthus av paneler gjorda av polykarbonat kännetecknas framför allt av ett högt ljusinsläpp. Solljus är absolut nödvändigt för en god tillväxt. Ett växthus i polykarbonat är genomskinligt med inte lika klart som t.ex. glas. Dock är glas mer bräckligt och inte alls lika enkelt att montera eller hantera som panelerna av polykarbonat. Ett väggväxthus av detta material innehar på så sätt en hög hållbarhet och bra isolering. Taket och väggarna på ett väggväxthus är hos oss tillverkade av polykarbonat, även kallat kanalplats och är "Made in Germany". Med en tjocklek på ca. 10 mm är detta material även hageltolerant.

Ett växthus byggt mot en fasad eller liknande som är gjort av till exempel trä kan vara mycket jobb. Trä är ett material som ofta skall underhållas, speciellt i förhållande som vid ett växthus. Risken med trä som material är att fukten av jorden eller odlingen kan göra att träet kan bli fuktskadat eller till och med mögla. Detta gör att delar av en konstruktion av trä måste bytas ut eller underhållas med slipning och lackering. Därmed använder vi oss av tåligt aluminium och panelerna av kanalplast som håller för just odling av olika växter och är det ideala materialet för växthus.

Skillnaderna mellan glas och kanalplast

GlasKanalplast
 • Risk för brandfara
 • UV-tåligt & med högt ljusinsläpp
 • För högt ljusinsläpp
 • Hållbart & robust
 • Tung i hantering t.ex. vid montering
 • Högt ljusinsläpp utan brandrisk
 • Generellt dyrare i pris
 • Värmehämmande

Växthus och vinter

När vintern närmar sig är grönsaksodlingarna och blommor mer känsliga för kyla. Tack vare våra material av hög kvalitet, ges en perfekt isolering mot höga temperaturer och regn är dina grödor och växter utomhus väl skyddade inne i våra väggäxthus.

  Från små till stort växthus

  Vi erbjuder växthus i olika storlekar: från små till stora växthus. Om du vill att ditt växthus ska vara smalt och passa in även i det minsta utrymmet är detta ADENA12 miniväxthus det perfekta alternativet. Du kan till och med bygga upp ett litet växthus på balkongen. EDEN26 är med sina ca. 6,40 kvm vårt största väggväxthus.

  Den avgörande faktorn är växthusets djup och höjd. För att göra ditt val enklare har vi sammanställt en jämförelse av våra två modeller nedan. Våra ADENA modeller har ett djup på ca. 77 cm, medan EDEN-husen är ca. 147 cm djupa. Den smala ADENA modellen är därför särskilt lämpliga för små balkonger, medan EDEN-växthusen passar på stora balkonger.

  Modellernas egenskaper

  ADENAEDEN
  Djup ca. 77 cm
  Djup ca. 147 cm
  Nockhöjd ca. 202 cm
  Nockhöjd ca. 223 cm
  Sidohöjd ca. 175 cm
  Sidohöjd ca. 175 cm
  Minsta storlek ca. 1,16 m² (ADENA12)
  Minsta storlek ca. 2,21 m² (EDEN22)
  Största storlek ca. 2,26 m² (ADENA14)
  Största storlek ca. 6,40 m² (EDEN26)

  Bygga ett växthus mot vägg

  Hos oss kan du bygga ditt växthus själv. Du behöver inte anlita ett specialföretag för monteringen, utan det räcker med en grundläggande kunskap av montering. För att säkerställa en smidigt monteringen bör du alltid följa monteringsanvisningen, steg för steg. I dessa enkla instruktioner beskrivs alla nödvändiga steg i detalj. I det första steget rekommenderar vi att du väljer rätt plats.

  Om det innebär på en balkong, i din trädgård eller direkt på terrassen mot husväggen, bör produkten byggas på en vindstilla plats - se till att det inte finns några stora träd inom räckhåll. När du har hittat rätt plats är nästa steg att kontrollera att växthussatsen är komplett. Om materialet är färdigt, sortera det så att du kan börja montera växthuset.

  Väggväxthus med polykarbonat

  Väggväxthus på balkong eller terrass

  Väggväxthusen har en stor fördel: De kan inte enbart placeras på trädgårdsterrassen utan även på balkongen. Allt som behövs är en vägg att fästa den på. Eftersom växthuset är utrustat med skjutdörrar tar de inte mycket plats även på mindre balkonger. Dörrarna kräver inget extra utrymme för att öppnas utåt utan öppnas åt sidorna som skjutdörrar.

  Med tanke på dessa modellers storlek och form kan de enkelt placeras på en balkong eller terrass. Med en öppen baksida krävs en vägg för att helt kunna stänga dessa växthus-modell. Helt efter yta av balkongen eller terrassen kan du enkelt välja ut storlek av din nya produkt.

  Väggväxthus till balkong och terrass

  Bygglov av växthus

  Eftersom det rör sig om en tillbyggnad kan det krävas att skaffa ett bygglov för ett väggväxthus. För närvarande finns det dock inga allmänt tillämpliga bestämmelser. Detta innebär att bestämmelse och regler kan varierar från kommun till kommun.

  Vi rekommenderar därmed att ta kontakt med just din kommun eller region och få rådgivning om ditt planerade köp av ett väggväxthus. Därefter vet du exakt vilka ytterligare steg som krävs.

  Fler detaljer om väggväxthusen

  MåttADENAEDEN
  DjupCa. 77 cmCa. 147 cm
  Höjd
  Ca. 202 cmCa. 223 cm
  TakhöjdCa. 175 cmCa. 175 cm
  Mindre modell
  Ca. 1,16 m² (ADENA 12)Ca. 2,21 m² (EDEN 22)
  Större modellCa. 2,26 (ADENA 14)Ca. 6,40 m² (EDEN 26)

  Vanliga frågor & svar

  Kan jag bygga ett väggväxthus på min altan eller balkong?

  Vad är ett väggväxthus?

  Vad kan man odla väggväxthus?

  Service | Vi finns där för dig

  Oavsett om mot en vägg, direkt i trädgården, på terrassen eller balkongen- det kan vara svårt att bestämma sig för vad som passar just dig bäst. Köp och beställ din nya produkt redan idag med fri frakt hem till dörren. Vår kundservice finns där för dig och ger gärna personlig rådgivning och hjälp. Vi ser framemot att höra från dig.  

  Kundservice

  service-noah

  Liknande produkter