Expertråd per telefon +46 8 50 927 927
 • 10 års ersättningsgaranti
 • Högsta professionella kvalitet
 • Expertråd: +46 8 50 927 927

PVC-/PE-rengöringsmedel

1 Hittade artiklar
PVC-/PE-rengöringsmedel
PVC-/PE-rengöringsmedel
Redo för leverans
Nu gratis frakt
490 kr
inkl. 25% moms

Tälttillbehör: Rengöringsmedel för PVC & PE

Att skydda ditt tält från smuts på bästa möjliga sätt görs lättas med ett anpassat rengöringsmedel. Vårt tips är att använd dig av det speciellt anpassade rengöringsmedel för PE- och PVC-tält och deras dukdelar. Köp detta perfekta sätt att lättast rengöra din duk, direkt online och därifrån du köpt ditt favorittält. Få det levererat direkt hem till dörren inom bara ett par dagar.

Lätt smuts jämfört med envisa fläckar

För att skydda materialet till tält med PE- eller PVC- material permanent och på så sätt förhindra att mögel och annan kraftig nedsmutsning uppstår, är det viktigt att rengöra tältets dukdelar från alla sidor regelbundet. Men vem har inte varit med om det - du har ställt upp en buffé i tältet för ett evenemang och plötsligt upptäcks fläckar på tältduken. Ibland inträffar ett sådant fall även utan en händelse, t.ex. efter dagar med mycket dåligt väder. Men vad är det bästa sättet att ta bort denna smuts?

För lätt smuts kan du använda vanliga rengöringsmedel, t.ex. en trasa eller en svamp fuktad i tvålvatten. Använd en mjuk svamp för att försiktigt rengöra tältet när det är uppbyggt. Tvätta aldrig duken i tvättmaskinen! Varken PE- eller PVC-materialet lämpar sig för maskintvätt. Detta kan endast skada duken och dess kvalitet.

Men vad händer om ditt tält inte påverkas av mindre smuts, utan av vattentäta, envisa fläckar? I detta fall räcker det inte längre med enkla rengöringsmedel. Vissa fetter och oljor är nästan omöjliga att ta bort, och rengörs de på fel sätt finns det en risk att sömmarna går sönder eller att smutsen gnuggas djupare in i dukens material. Lösningen: et speciellt och anpassat rengöringsmedel för vattentäta ytor. Vi rekommenderar det starkt alkaliska PE- och PVC-rengöringsmedlet för partytältet (1000 ml).

Rengöringsmedel för tältdukar

För att bekämpa envis smuts som fett, oljerester, sot, mögel, gräsfläckar, tjära eller annat, vattenfast smuts krävs ett fettlösande rengöringsmedel. Då finns vårt PVC- och PE-rengöringsmedel för partytält.

Detta är ett starkt alkaliskt, flytande koncentrat i en flaska som du inte vill var utan efter första användningen. Varför? Det här rengöringsmedlet för presenningar och tältdukar tar bort även den hårdaste smutsen och är speciellt utformat för rengöring av plastytor. Även i låga koncentrationer är detta rengöringsmedel för presenningar mycket effektivt med ett pH-värde på 13.

Ett tält bör ofta rengöras, men det är inte alltid möjligt att rengöra det regelbundet. Även i detta fall är PE- och PVC-rengöringsmedlet den optimala lösningen. Med det här rengöringsmedlet köper du en stark produkt som, även om den senaste intensiva rengöringen var för ett tag sedan, snabbt återställer hela tältet till sin ursprungliga glans.

Användning av rengöringsmedlet på rätt sätt

Det är viktigt att använda det här skarpa rengöringsmedlet på rätt sätt. Just för att detta 1000 ml rengöringsmedel för presenningar tar bort de mest envisa fläckarna på ett rent sätt bör du följa följande instruktioner:

Denna speciella tältrengörare är ett starkt rengöringsmedel, använd alltid skyddshandskar när du använder den.

 1. Använd koncentratet endast i ett välventilerat rum eller utomhus.
 2. Använd gärna en högtryckstvätt.
 3. Innan du rengör presenningen bör du späda ut det starka rengöringsmedlet med rent vatten. Mängden beror på tvättmetoden och dukens skick. Blanda inte produkten med andra kemiska ämnen.
 4. Använd alltid kallt vatten, ej ljummet eller varmt vatten.
 5. Använd gärna en svamp eller borste för att rengöra tältduken med dessa redskap.
 6. Förvånas ej över den låga mängden skum, rengöringsmedlets effektivitet är det samma.
 7. Skölja duken väl, efter tvätt.
 8. Låt presenningen torka.
 9. Se till att presenningen är torr innan den viks ihop för att undvika mögel. Förvara därefter på ett torrt ställe.

Visste du att...

Med PE- och PVC-rengöraren kan du inte bara rengöra ditt tält. Med sin förmåga att avlägsna även den mest envisa smuts är denna rengöringsmedel för presenningar mycket populär även utanför tältanvändning. Det används till exempel allt oftare i industrier och verkstäder. För dessa tillämpningar används dock inte 1 liters flaskor, utan framför allt 10 liters dunkar.

Kundservice | Vi finns där för dig

För lätta fläckar kan du helt enkelt torka av och rengöra tältet med en trasa, en mjuk svamp eller en mjuk borste om det behövs. Tvätta aldrig tältet i tvättmaskinen och vi avråder också från att använda hårda borstar, särskilt på PE-tält. Vanliga huskurer är dock inte heller tillräckliga för kraftigare smuts. Vårt tips: välj vår PVC- och PE- dukrengöraren. Den håller vad den lovar: fett, olja, tjära och andra vattentäta fläckar kan rengöras snabbt och tillförlitligt med den här produkten.

Har du fler frågor om rengöringsmedlet till tältdukar? Vår kundservice svarar gärna på dina frågor personligen på +46 8 50 927 927 eller per e-post på service@taltpartner.se. Vi ser fram emot att höra från dig.