Expertråd per telefon +46 8 50 927 927
  • 10 års ersättningsgaranti
  • Högsta professionella kvalitet
  • Expertråd: +46 8 50 927 927
Flexibelt partytält i 3x3m storlek

Ger plats åt
ca. 18 ca. 13

100% vattentät & UV- reistent

Konstruktion av helförzinkat stål

Dukar av PE eller PVC

Partytält 3x3 m: Den klassiska Allroundern

Partytältet i storleken 3x3 m är ett klassiskt allround partytält. Varför då kan man undra! Dessa 9 kvadratmeter passar i de flesta trädgårdarna och även till flera olika tillfällen.

Vare sig det kan vara ett förtält till husbilen, ett tak över buffén till bröllopet eller för att hålla regnet borta från jordgubbstårtan till midsommar. Det är inte enbart storleken som gör det här vattentäta partytältet så tilltalande, utan även tältets kvalitet - en riktig klassiker!

PE- eller PVC?

Förutom att välja rätt storlek är det framför allt en sak som är avgörande: rätt material. Ska partytältets duk vara tillverkat av PE eller PVC? PE-tält är vanligtvis ett billigare alternativ än PVC-tält, duken är lättare, tar mindre plats vid förvaring och transport, PE är helt enkelt lätthanterlig. Söker du ett partytält som är smidigt att montera och förvara är PE-tälten en passande modell för dig. Är det däremot så att du söker ett stabilt partytält som är anpassat för en längre tid, möjligtvis under sommarens dagar där tältet skall stå i din trädgård rekommenderas istället ett PVC-tält.

PVC liknar ett lastbilskapell, är robust, brandhämmande och är även enkel att repareras om skador av duken skulle uppstå. I helhet har PVC en högre hållbarhet än PE. Vilket material passar bättre till just dina behov? Oavsett vilket material du än väljer är en sak säker: ditt partytält kommer att vara 100% vattentätt, ha ett högt UV-skydd och bestå av helförzinkade stålrör. Hos Tältpartner kallas partytält av PE för OPTILine och partytält av PVC för PROFILine.

Lämpliga användningsområden för ett partytält 3x3 m?

Utöka ett område på ett okomplicerat och väderskyddat sätt

Finns det fortfarande plats kvar i trädgården, eller på terrassen? Perfekt! Kanske skulle ett 3x3 meter partytält passa att spendera din fritid i.

Den här tältet på 9 kvadratmeter passar som väderskydd så som mot regn och stark sol. Genom att placera tältet vid t.ex. en husvagn, kan ett nytt, vattentätt utrymme skapas som dessutom ger skugga under soliga dagar. Ett idealiskt förtält till campingsäsongen, ett partytält 3x3 m som snabbt monteras upp! Möjligen kan detta tält även monteras upp ute på bryggan eller vid behov som marknadsstånd.

Vad kan vara bättre än att bjuda in gästerna till ens egen trädgård istället för att leta efter en passande lokal? Med ett smidigt tält som kan demonteras och inte tar allt för stor plats vid förvaring, kan festen vara mer spontan och ger dig och gästerna ett stabilt, högkvalitativt och vattentätt utrymme för att fira, även om det bara handlar om att spendera mer av din fritid utomhus. Tältet i denna storlek passar till många olika sitautioner så som t.ex. att ställa in ett buffébord eller varför inte en bar? Partytältet passar även perfekt för mindre födelsedagskalas eller grillkvällar.

TIPS: Föredras ett större tält i framtiden är detta inte ett problem. Ett nytt och större tält behövs inte köpas och de gamla behövs inte plockas ned och förvaras – våra partytält kan kopplas ihop med varandra, eller utökas med hjälp av reservdelar. Se under kategorin Tillbehör och hitta regnrännor för att koppla ihop två stycken partytält längst med lång- eller kortsidan. Vid köp eller prisförfrågan av reservdelar finns vår kundservice tillgänglig via telefon och e-mail.

Praktiska tips & tricks

De rätta tillbehören för att bevara tältets hållbarhet

Stilren ingång med tak över huvudet

Hos Tältpartner hittas de passande tältet och tillbehör i onlinebutiken. För underhåll och förvaring av partytältet rekommenderas att det används ett vattenavvisande, milt alkaliskt rengöringsmedel. Med t.ex. PE- och PVC-rengöringsmedel som kan hittas under Tillbehör på hemsidan, kan du enkelt avlägsna envisa fläckar från olja, mögel eller gräsfläckar från dukdelarna. För att skapa en större yta kan varje långsida och gaveldelar demonteras och tältet kan stå öppet med enbart taket. Under kategorin Tillbehör hittas även den arabiska ingången som ger en lyxig känsla! Ett plus: Denna ingång förlänger tältets entré och ger det ett vattentätt tak.

Hur du skyddar din paviljong från dåligt väder

Höj stabiliteten av ditt 3x3 meters partytält

Osäker vid handering av tältet under starka väderförhållanden som regn, snö eller starka vindar? Och vad händer om det bildas vattenfickor på taket på eller om det har snöat? När behöver partytältet demonteras eller kan det stå kvar, vilka tillbehör kan användas för att ge ditt partytält högsta möjliga skydd? Frågorna svaras gärna på via mail till vår kundservice. Dessa svar skiljer sig absolut beroende på kvalitet och modell av tältet, även hur det skall eller har använts, så som privat på din fritid eller vid ett offentligt evenemang. Vid bildning av vattenfickor eller snöbildning rekommenderas att dessa töms eller skottas bort så snart som möjligt för att undvika skador på tältet.

Q&A: De vanligaste ställda frågorna

I vilka färger finns partytält 3x3 med väggar?

Dessa vattentäta och stabila 3x3m tält finns hos Tältpartner i färgerna vitt, grönt och gråvitt. Sökes däremot färgerna röd-vit, blå-vit och beige-vit rekommenderas att välja en större storlek. Eftersom Tältpartner erbjuder många olika storlekar, därav kan ett passande tält hittas till platsen eller i en trädgård där tältet skall stå. Till exempel finns partytält 3x6 m i exakt de tre färgerna som nämns ovan. Kontrollera gärna att det nya måttet som önskas även passar i din trädgård eller där det skall stå.

Ja, alla tält hos Tältpartner har förstärkta takdukar. Det är dock viktigt att påpeka att det finns skillnader i hållbarheten. Takförstärkningen hos OPTIline Economy och OPIline Premium-tält är 1-lagrig, medan förstärkningen hos OPTIline Professional- och PROFIline Premium partytältet till och med är 2- lagriga. Ju högre kvalitetsmodell, desto mer förstärkt är takduken till partytältet. Så till exempel PROFIline Proffessional-kvaliteten har 2-3 gånger högre förstärkning än OPTIline Economy som är ingångkvaliteten.

Ett PE- eller PVC- tält som monteras upp i en trädgård, fästs på bästa sätt med de medföljande tältpinnarna och spännlinorna. Skulle det börja blåsa mycket rekommenderas alltid en passande stormsäkringar som monteras över eller i hörnen av tältet beroende på modell av stormsäkringen. Alla olika stora tältpinnar och jordspikar fixeras enkelt i jordunderlag och gör inga stora avtrycka i gräsmattan och skadar inte din trädgård.

Monteringen av sidodelarna är mycket enkel: detta görs med simpla gummistroppar och monteras mellan varje sektion eller längst hela långsidan beroende på tältkvalitet. Vid behov av extra väggar eller gummistroppas kan alla dukdelar till tältet köpas till via vår kundtjänst och gummistropparna hittas som tillbehör via hemsidan. Minst en gaveldel till tältet har en ingång som stängs och öppnas med hjälp av dragkedjor och kan rullas upp och fästas med remsor för att hålla ingången öppen. Alla dukdelar så som väggar, gavlar och tak till detta festliga tält, är 100% vattentäta.

Tältpartner: Vi Tält

Vi älskar tält | Tältpartner

Vår kundservice finns där för dig

Finns det ytterligare frågor - t.ex. om priserna eller köp av reservdelar eller passande tillbehör? Eller osäkerhet på kvaliteten, färgen på favoriten, eller önskas bara personlig rådgivning? Maila eller ring gärna - vår proffsiga kundtjänst, de svarar gärna på alla frågor!

Så här når du vår kundservice:

+46 (0)8 50 927 927
Må-Fr: kl. 8:00-18:00

  • 1*)
    Vårt ursprungliga totalpris i denna Shop inkluderar 25 % moms.