Sale: -10%
Spara 10 % på alla växthus, odlingslådor och redskapsbodar
gfp10
10 %

Regnränna- set

Fixering av en regnränna till redskapsboden

Vi erbjuder matchande tillbehör till våra redskapsbodar. Och där ingår bland annat redskapsbodens hängränna. Varför du bör montera en regnränna på din nya redskapsbod och vad rännan som tillbehör består av förklarar vi i följande. Köp en hängränna till din redskapsbod från oss som specialister redan nu!

Varför är en ränna nödvändig för boden?

En redskapsbod med ränna

Varför en hängränna är nödvändig för din bod är lätt att svara på: Just för att fånga upp och leda bort regnvatten. I grund och botten fångar rännor upp regnet, samlar och leder bort det från redskapsboden. Rännan fungerar som precis som en vanlig hängränna och stuprör.  Vi rekommenderar att du kombinerar våra redskapsbodar med regnränna och därtill en tunna. Detta låter vattnet från stupröret rinna ner i och samlas i tunnan. Detta klara regnvatten kan användas för att vattnet trädgårdens alla beväxningar, odlingar och rabatter i odlingslådor eller även i ditt växthus - den perfekta, elfria bevattningen! Tänk på att utrusta tunnan med ett filter för att rena regnvattnet som ett skydd mot smuts.

En redskapsbod utan hängränna

Om du väljer att inte köpa till en regnränna till bodens tak kommer vattnet att samlas eller falla direkt ned på marken bredvid boden och vid kraftigt regn kommer det inte att hinna ledas bort tillräckligt snabbt och kan i värsta fall skada fasaden eller golvet av boden, så även underlaget runt boden. Du behöver även en regnränna till redskapsboden om du vill förhindra översvämningar inne i byggnationen. Dessa uppstår när det finns hål i golvet eller när ett lämpligt golv för redskapsboden inte har lagts. När fukt väl har trängt in är det dock inte bara översvämningar som är ett problem, utan även mögelbildning. Sammanfattningsvis: Regnrännor är absolut ett viktigt tillbehör till redskapsbodens konstruktion.

Vad ingår i setet med rännor till redskapsboden?

Hos oss kan du köpa rännor av aluminium till produkten Manuel som ett set. Detta set är komplett, vilket innebär att du inte behöver skaffa några ytterligare material för monteringen av rännan till boden. I leveransinnehållet av setet till dessa redskapsbodar, ingår redan monteringsmaterial så som:


  • Hängränna 
  • Fäste 
  • Stuprör 
  • Eventuella kopplingsdelar

Fördelar med vår regnränna för redskapsboden

Vår regnränna är speciellt utformad för redskapsboden Manuel. För varje modell med en bredd på 187 cm, 221 cm, 256 cm eller 291 cm får du en perfekt anpassad ränna med denna praktiska lösning som uppsättning. Naturligtvis uppfyller vår uppsättning den primära funktionen att samla upp regnvatten och effektivt leda bort det via stupröret. En annan fördel med uppsättningen: Rännan kan snabbt och enkelt monteras på baksidan av redskapsboden på takytan.

Service | Vi finns här för dig!

Har du frågor om detta set, till exempel om stupröret, rännan eller monteringsstegen? Eller har du specifika frågor eller behöver mer information om själva boden, de tillgängliga storlekarna eller om och vilket fundament som krävs? Inga problem! Kontakta oss. Tillsammans hittar vi rätt rännor till din redskapsbod eller till och med den perfekta förvaringsmodellen i grå färg eller antracit för din trädgård eller uteplats!

Kundservice

service-noah