Sale: -10%
Spara 10 % på alla växthus, odlingslådor och redskapsbodar
gfp10
10 %

Golv

Utrusta trädgårdsskjulet med ett golv

Utrusta din redskapsbod med ett golv! Vi erbjuder rätt golv för varje Manuel. modell av redskapsbodarna. Varför du bör utrusta dnn redskapsbod med ett golv, när ett golv inte är absolut nödvändigt och hur du fixerar det på marken förklarar vi på bästa sätt. Köp ett perfekt passande golv till redskapsboden från oss som spevialister och montera detenkelt på egen hand!

Stabilt golv till redskapbod

Varför behöver redskapboden ett golv?

Vi rekommenderar att du monterar boden med ett golv, annars stå boden direkt på grunden där du valt ut att den skall stå. Det innebär att fukt kan tränga in underifrån. Detta kan orsaka stora problem med fukt och i värsta fall kan det leda till att mögel bildas.

Golvets hållbarhet

Detta skjul är helt skyddat mot väder och fukt från toppen och alla sidorna, eftersom det är tillverkat av metall. Metall är ett mycket stabilt material och stål är dessutom väldigt hållbart. Detta innebär att du kan använda boden som ett långsiktigt förvaringsutrymme för dina trädgårdsartiklar och verktyg - förutsatt att det är utrustat med ett golv som ger extra stadighet och skydd. Om detta inte är fallet saknar ditt verktygsskjul i metall skydd underifrån.

Om du bestämmer dig för att utrusta ditt trädgårdsskjul i metall med ett golv vet du att dina trädgårdsredskap och din utrustning är skyddade från vatten och mögel. Detta är en viktig aspekt, särskilt om metallredskapsboden ska användas som förvaring året runt.

Visste du redan att...

Om du planerar att montera upp boden på ett träunderlag är golvet som tillbehör extra viktigt. Eftersom trä är känsligt för väder och vind är detta golv ett måste för att försegla alla sidor och möjliga drag för fukt. Annars uppstår en fuktig grund, vilket i sin tur kan leda till att trägolvet ruttnar. Vår rekommendation: Avstå från både en underkonstruktion av trä eller ett trägolv. Om du installerar trä måste du investera mycket tid i skötsel och underhåll av materialet.

När ett golv i redskapsboden inte behövs

Ett golv i ett trädgårdsskjul är inte nödvändigt i alla situationer. Om du till exempel planerar att montera upp skjulet utan golv på t.ex. marksten eller en golvbeläggning av betong är ett extra golv inte absolut nödvändigt. Om du däremot planerar att placera det på en punkt- eller bandgrund rekommenderar vi dig att köpa till det anpassade golvet. Särskilt om du har valt en stor modell, till exempel Manuel-modellen i 256x256 cm mått.

Fördelar med golv till redskapsboden

Detta tillbehör till redskapbodarna är ett exakt anpassat golv till Manuel-modellerna i grått eller antracit. Du behöver alltså inte ta mått på skjulet och bygga en underkonstruktion själv. Detta golv är snabbt och enkelt att montera på boden.

En annan fördel med dessa golv är dess höga bärförmåga. Golven består av robusta paneler som kan bära totalt ca. 600 kg/m². Helt enkelt rätt golv om du vill förvara många men även tyngre redskap i redskapsboden.

Glöm ej: Panelerna är färdigställda utan springor. Det innebär att fuktinträngning underifrån i redskapsboden förhindras effektivt. Du behöver alltså inte oroa dig för mögelbildning.

Fixeringen av redskapsboden på marken

Fungerar såhär:

 1. 1

  Fundamentet

  Innan du fäster skjulet på marken måste du först jämna ut marken i din trädgård. Därefter bör marken förberedas: alltså att bygga ett passande fundament. Ett fundament är absolut nödvändigt.

  Vi rekommenderar följande typer av fundament:

  • Punktfundament
  • Bandfundament
  • Betongplattor i flis
 2. 2

  Montering

  När grunden är på plats är nästa steg att bygga golvramen innan du bygger in golvet enligt följande:

  1. Sätt in golvförstärkningen i skåran i den nedre frontramen.
  2. Skjut in den ena panelen i den andra efter varandra.
  3. Färdig - så enkelt är monteraingenboden och dess golv!

Service | Vi finns här för dig!

Har du frågor om våra tillbehör till trädgårdsskjulen? Eller allmänna frågor om våra förvaringsalternativ, till exempel om material, tak, färger eller priser? Vår kunniga kundservice ger dig gärna råd och svara på alla frågor!

Tillsammans hittar vi ditt lämpliga tillbehör eller redskapsbod i stål för trädgården!

Kundservice

service-noah