Sale: -10%
Spara 10 % på alla växthus, odlingslådor och redskapsbodar
gfp10
10 %

Växthus till balkong

Mått
Färg
Godstjocklek
Alla filter
12 produkter
Sortera:
 

Köp det perfekta växthuset för balkongen

Du vill odla grönsaker på balkongen och letar efter ett passande växthus, toppen, ver erbjuder tre olika växthus anpassade för balkoongen. Varje modell av växthusen för balkongen uppfyller din drömmar om att odla enklare grönsaker även om du inte har stor plats. De stora fördelarna med våra växthus för balkongen är att de är skyddande mot vinterkylan och är enkla att bygga ihop på egenhand. Köp ditt balkongväxthus från  från oss som specialister redan nu!

Våra absoluta favoriter

Ett växthus till balkongen

3 st. alternativ

Ett växthus passar både i trädgården och på balkongen eller även på terrassen. Det är viktigt att i förväg ta reda på hur mycket vikt* golvet på din balkong klarar av. Välj sedan det perfekta växthuset för just din balkong!

Du behöver inte oroa dig för storleken på ditt tillgängliga utrymme på balkongen, just för att du kan hitta det perfekta växthuset för såväl din lilla balkong som för din stora takterrass, hos oss. Skillnaden ligger i modellen. Det viktiga är att det placeras mot solen, så att dina odlade växter kan dra nytta av solens värmande strålar.

Litet växthus för trädgårdenVäggväxthusTomathus
Yta på 2,5 m²/ 3,4 m ² och 7,7 m²Yta på 1,1 m² och 5,3 m²Yta på 1,07 m²
131 cm eller 133 cm djup
77 cm eller 147 cm djup
73 cm djup
Skjutdörr
SkjutdörrHöjd av 173 cm
Växthus för terrasser och balkonger: Modellerna ECO-STAR 2, TOPAS 2, SAPHIR 2
Växthus för balkonger: modellerna ADENA och EDEN
Terrassväxthus: Modell EMMA

Ett växthus för balkongen

Om du placerar ett växthus på din balkong kan du försörja dig med örter, frukt och grönsaker året runt. Om du även väljer ett litet växthus med skjutdörr tar det heller inte alls upp så mycket plats på balkongen.

Tips!

Placera ett litet växthus** på din balkong. Större växthus ger ännu mer utrymme för odling, men har dock en högre vikt.

  Ett väggväxthus för balkongen

  Ett väggväxthus monteras direkt på din balkongvägg. Den stora fördelen är att dina växter drar nytta av husväggens värme och ju mer värme växterna får, desto friskare växer de. En annan fördel med ett växthus till balkongen är dess dörrar. Våra väggväxthusen är utrustade med praktiska skjutdörrar som tar  mindre plats än normala svängdörrar.

  lean-to-greenhouse-adena

  Om du leter efter...

  ... ett växthus som gör att du kan odla växter på minsta möjliga utrymme rekommenderar vi en ADENA-modell. Särskilt ADENA 12 med måtten 151x77 cm är särskilt kompakt.

   Ett litet växthus för balkongen

   Den idelala modellen för de allra flesta balkonger är modellen Emma. Modellen Emma har en stor fördel om du vill placera detta miniväxthus på din balkong just på grund av att tomatväxthuset inte går att gå in i tar det liten plats på balkongen. Med en höjd på ca. 173 cm tar detta miniväxthus för balkongen snarare upp plats på höjden och skapar därmed perfekta odlingsförhållanden för dina tomatplantor.

   Hyllplan för små växthus

   Psst!

   Om du planerar att installera detta växthus för tomatodling, men din balkong är särskilt smal: Demontera dörrarna***. Tomatväxthuset EMMA levereras med en dubbel svängdörr, som annars kan begränsa utrymmet på din balkong.

    Fördelar med våra balkongväxthus

    Vintersäkra balkongväxthus

    Hos oss är varje växthus vintersäkert och kan stå på din balkong året runt även under den kalla årstiden. Det spelar ingen roll vilken modell du använder för att skydda dina växter under vintern - oavsett om det är i ett väggväxthus, miniväxthus eller ett fristående balkongväxthus. 

    Detta beror på den förstklassiga kombinationen av stabil aluminiumkonstruktion och kvalitativa polykarbonatpaneler. Alla våra vinterväxthus för balkongen är tillverkade av korrosionsbeständigt aluminium och kännetecknas därför av hög stabilitet, hållbarhet och väderbeständighet. Polykarbonatpanelerna har mycket god värmeisolering och är UV-beständiga. Detta förhindrar att de glider och håller fukten borta från dina växter även på vintern.

    Visste du att...?

    Våra balkongväxthus är tillverkade av polykarbonat, inte glas, av en bra anledning. Om du köper ett balkongväxthus i glas är det inte lika lätt att montera som ett i polykarbonat. Dessutom väger glas som material mer och kan överskrida den maximala bärförmågan för ditt balkonggolv. Ett balkongväxthus i trä är inte heller något för oss, eftersom: Trä är ett material som kräver mycket underhåll. Vi rekommenderar inte att du placerar ett växthus av trä på din balkong under vintern eftersom materialet också är känsligt för väder och vind och göra att träet ruttnar och vittrar sönder.

    Paneler av kanalplast

    Bygg dina egna balkongväxthus

    Hos oss kan du bygga ditt eget balkongväxthus. Allt material du behöver ingår i leveransen, så att du kan börja bygga direkt när du har mottagit din beställning. Du får monteringsanvisningarna till det växthuset du valt för din balkong via e-mail och du kan ladda ner dem som en PDF-fil på motsvarande produktsida.

    Dessutom guidar våra guider dig genom de viktigaste monteringsstegen och ger tips om hur du själv kan bygga ditt växthus för balkongen, trädgården eller terrassen.

    Vanliga frågor och svar

    Är ett växthus på balkongen överhuvudtaget tillåtet?

    Kan ett balkongväxthus förses med hjul?

    Vad kan man odla i balkongväxthuset?

    Service | Vi finns där för dig!

    Vill du veta mer om våra balkongväxthus? Eller drömmer du snarare om att odla dina egna grönsaker i trädgården? Oavsett om det är i trädgården eller på en liten eller stor balkong - vår kundservice ger dig gärna råd om våra olika produkter!

    Kundservice

    service-noah
    *18 Vid beräkning av vikten, ta hänsyn till vikten av det lilla växthuset samt vikten av växterna plus jorden och, om nödvändigt, hyllorna. Vi tar inget ansvar eller garanti för eventuella skador eller olyckor.
    *19 Observera att inte alla våra små växthus är lämpliga för denna användning. Vi rekommenderar att endast TOPAS 2, SAPHIR 2 och ECO STAR 2 används som balkongväxthus.
    *21 Alla ändringar som görs på våra produkter sker på eget ansvar. Observera att sådana ändringar innebär att vår garanti upphör att gälla och att vi inte tar något ansvar.