Sale: -10%
Spara 10 % på alla växthus, odlingslådor och redskapsbodar
gfp10
10 %

Kallram

Mått
Alla filter
52 produkter
Sortera:
 
Sidan 1 från 3

Köp en kallram

Med detta tillbehör kan odlingslådan göras om för odling under en längre tid genom att ge den en ram med lock! En kallram till odlingslådan ger dig möjligheten att skydda dina planteringar. De olika skikten i odlingslådan i kombination med kallramens växthusklimat garanterar optimala växtförhållanden och ger dig ett försprång på flera veckor till den första skörden och ger dessutom dina känsliga växter ett effektivt frostskydd!

Naturligtvis kan du även använda odlingslådan utan kallram. Köp kallramen redan nu hos oss som specialister!

BTX_FRB_DESC_1

Vad en kallram är

Per definition är en kallram "en ram för odling av unga växter eller sticklingar, med en kant för att skydda den mot väder och vind som även har ett lock som kan stängas eller öppnas upp". Det ger dig mer säkerhet att dina planteringar skyddas redan vid tidig vår och du behöver inte ora dig för den kommande skörden. En kallram kan även kallas en drivbänk, som helt enkelt ger extra skydd till innehållet i odlingslådan.

Så fungerar en kallram

En odlingslåda med ett lock fungerar som ett växthus: Solens strålar når insidan genom glaset, plasten eller folien och fungerar som en naturlig värmare. Dina växter får därför tillräckligt med värme tack vare drivbänken och du förvandlar odlingslådan till en optimal plats för växterna att växta i på nolltid! Detta innebär i sin tur att du drar nytta av ett försprång på flera veckor fram till den första skörden! Du kan så de första fröna strax efter den sista frosten.

BTX_FRB_DESC_2

Detta kan vara bra att tänka på

Temperaturerna bör inte överstiga 22-25 grader celsius när locket till kallramen är stängt, ventilera regelbundet precis som i ett traditionellt växthus. Vi rekommenderar att du placerar odlingslådan med kallram på en öst-västlig plats. En drivbänk hos oss passar som tillbehör till våra odlingslådor och varje konstruktion eller ram har ett lock som lätt kan öppnas och stängas.

  Varför en kallram behövs

  För att odla växter

  Du kan odla bland annat tomater, sallad eller kålrabbi efter den första frosten tack vare en kallram. En kallram används därför främst för odling av färsk frukt och grönsaker. Samtidigt ger ramen ett skyddande tak på vintern, så att du kan fortsätta att använda den för självförsörjning under den kalla årstiden. Dessutom används en drivbänk till odlingslådan ofta som ett lämpligt alternativ till växthuset, eftersom den här kombinationen tar mycket mindre plats i trädgården.

  Vintertålig kallram

  Om du vill odla växter även på vintern är det klokt att använda en kallram, eftersom: Ramen är tillverkad av aluminium. Aluminium är en extremt hållbart och väderbeständigt metall. Kombinationen av odlingslådan och ramen i aluminium är därför perfekt rustad för vintern. Men hur ser det ut?

  Vad skall en kallram innehålla? Köper du en odlingslåda av trä eller pallkragor klarar den vintern endast med en hög grad av skötsel och underhåll, de påverkas lätt av vädret och trä kan lättare ruttna. Av dessa skäl erbjuder vi inte dessa alternativ av trä, utan endast högkvalitativa polykarbonatpaneler.

  Skillander mellan trä- variant och polykarbonat

  Trä- variantPolykarbonat
  Naturmaterial
  Väder och vindbeständigt
  Passar vackert in i trädgården
  Högt ljusisnläpp
  Lätt väderpåverkad
  Enkelt att rengöra
  Lågt ljusisnläpp
  Hög kvalietet
  Kräver skötsel och underhåll
  Kräver inget underhåll

  Panelerna är fast monterade på drivbänkens aluminiumram och lämnar inga hål eller liknande som skulle kunna tillåta frost att komma in i lådan. Därmed: Ett skydd av polykarbonat trotsar vintern! Detta material för ramen trotsar inte bara vintern utan är även väldigt stabilt med en tjocklek på ca. 8 mm. Det släpper även in mycket dagsljus i kallramen för mer värmeutveckling med tanke på panelerna av polykarbonat nästan är genomskinliga.

  Den bästa platsen för kallramen

  En liten modell är bland annat idealisk för en plats med begränsat utrymme. Du kan även placera lådan med kallram på balkongen, så länge marken är utformad för den totala vikten lådan fixeringen och jorden. Trädgården eller terrassen är särskilt populär som plats för att odla i en odlingslåda och där till passar självfallet ramen med lock. En trädgård ger dig mer utrymme och möjligheter när det gäller storleken, men även när det gäller innehållet i planteringen. Det viktiga är: Den rätta platsen måste vara en solig plats - ju mer sol dina växter får, desto bättre tillväxt och tidigare de första grönsakerna!

  DTL-2_FRB_77_99

  Vanliga frågor & svar

  Vad ska in i den kalla ramen?

  När ska du börja plantera i kallramen?

  När ska jag börja plantera sallad i en drivbänken?

  Service | Att köpa en kallram till odlingslådan

  Vill du ha råd om vår praktiska drivbänk? Är du till exempel osäker på om du vill använda kallramen med eller utan en odlingslådan? Eller vill du helt enkelt veta mer om våra drivbänkar eller växthus? Har du specifika frågor om material, tak, färger eller storlekar på våra modeller? Inga problem! Vår kunniga kundservice hjälper gärna till! Tillsammans hittar vi den perfekta odlingslådan, växthuset eller drivbänken som passar dig!

  Kundservice

  service-noah