taltpartner.se / Tälthallar

Tälthallar

Filtrera artiklar
321 Hittade artiklar

Översikt över produktserier: Välj rätt tält för dina krav!

Tälthallar Professional

Professional-tälthallarna med hållfasthetsberäkning finns med sidohöjder mellan 2,6 och 4 m. De robusta stativen i Professional-serien har dubbel eller tredubbel takförstärkning och en stabiliserande bottenram. Överdragen fästs på olika sätt beroende på konstruktionen. Typ A har ett taköverdrag och separata sidodelar som kan sättas fast enskilt på 2 m avstånd. Det ger många möjligheter till ingångslösningar. Typ B har ett genomgående tak- och sidoöverdrag i ett stycke, som fixeras exakt och stadigt i stativet med ett fastspänningssystem. Överdraget ligger tätt an mot stativet och ger hög stabilitet, optimal avrinning av nederbörd och hindras effektivt från att röra sig. Överdragsmaterialet är en robust PVC-duk på 550 g/m². Om du vill får du den brandskyddscertifierad. Det finns också extra tåligt och gjuten PVC-duk på 720 g/m² (brandskyddscertifierat Prime-överdrag). Gavelväggarna har ingångar som hålls ihop med kardborrband. Alla tält i produktserien är 100 % vattentäta, har ett UV-skydd på 80+ och tål att användas även vintertid.

Visa alla Professional-Tälthallar

Tälthallar Viking

Tälthallarna i Viking-serien har ett extra robust stativ av fyrkantsrör och finns med sidohöjder upp till 4 m. Viking-tälthallarna har en godkänd hållfasthetsberäkning som garanterar att tältet tål vissa vindlaster och belastningar – exakta värden hittar du i produktbeskrivningarna. Alla Viking-tälthallar har ett genomgående tak- och sidoöverdrag i ett stycke, som fixeras exakt och stadigt i stativet med ett fastspänningssystem. Tättslutande överdrag ger hög stabilitet, låter nederbörden rinna av och förhindras att röra sig. Materialet i överdragen är antingen robust PVC på 550 g/m² eller extra tålig, gjuten PVC på hela 720 g/m² (brandskyddscertifierat Prime-överdrag). Gavelväggarna har stora ingångar som öppnas och stängs med kardborrband. Alla tält i denna produktserie är 100 % vattentäta och har ett UV-skydd på 80+. Viking-tälthallarna finns även med brandskyddscertifierade PVC-överdrag.

Visa alla Viking-Tälthallar

Tälthallar Everest

Produktserien Everest har en robust och stabil konstruktion. De utgör den exklusiva toppklassen bland våra tälthallar. De kännetecknas av en garanterad hållfasthet och ett extra tåligt, gjutet Prime-överdrag av PVC på hela 720 g/m². Prime-överdragen är 9 gånger tåligare mot revor jämfört med vanliga PVC-överdrag, är brandskyddscertifierade och tål temperaturer från -30 upp till +50 °C. Det genomgående Prime-överdraget fixeras i stativet via ett fastspänningssystem som är både starkt och har hög precision. Nederbörd rinner av enkelt och överdraget hindras att röra sig. På gavelväggarna finns stora ingångsportar som är lätta att öppna. Tält med bredd på 6 m eller mer har också praktiska personingångar. Everest-tälthallarna är 100 % vattentäta, tål vinterklimat och ger ett UV-skydd på 80+.

Visa alla Everest-Tälthallar

Tälthallar Highlander

Produktserien Highlander innehåller rundhallar som kännetecknas av stabila bågar. De är den exklusiva toppklassen bland våra tälthallar. Olika belastningsgränser erhålls med olika avstånd mellan rundbågarna. Hållfastheten garanteras med en hållfasthetsberäkning. De motståndskraftiga Prime-överdragen av gjuten PVC har en tjocklek på 720 g/m² och är 9 gånger tåligare mot revor jämfört med vanliga PVC-överdrag. De tål temperaturer från -30 upp till +50 °C. Brandskyddscertifierade Prime-överdrag fixeras i stativet via ett fastspänningssystem som är både starkt och har hög precision. Det hindrar uppkomst av vattenansamlingar och överdraget hålls stilla. Till vardags finns en stor huvudport som öppnas enkelt via en draganordning. Tillträdet till rundhallen förenklas med extra personingångar. Produkterna i produktserien är extremt robusta och tål vinterklimat. De är 100 % vattentäta och har UV-skydd på 80+.

Visa alla Highlander-Tälthallar

Köp tälthallar för industri och kommersiellt bruk

Tältpartner säljer högklassiga och stadiga tälthallar för industrier, kommersiella företag, skogs- och lantbruk. Dessa stora och extra stabila lagertält finns i olika färger, storlekar och utföranden. De flesta tälthallar har en hållfasthetsberäkning som kontrollerats och godkänts av en tysk ingenjörsbyrå.

Kontakta oss och utnyttja vår erfarenhet på över trettio år. Våra medarbetare svarar gärna på frågor via telefon på +46 08 50 927 927 eller via e-post på service@taltpartner.se. Det bästa: De flesta av våra produkter har flera års garanti och vi garanterar för de flesta produkter att reservdelar finns tillgängliga 10 år efter inköpsdatumet!

Användning i industri och handel

Tälthall i vitt

För att lagerkapacitet ska kunna tillgodoses på kort tid vid beställningar och andra marknadssituationer behövs flexibla men samtidigt stabila skyddslösningar. Tälthallar är perfekta lösningar på detta. Tälthallar ger maximalt skydd mot väder och vind, tål även vintrar och ger lagerutrymme på kort tid för väderkänsliga varor, material eller maskiner. Tälthallar finns i de mest skiftande storlekar och former. De passar också mycket bra som garagetält för lastbilar, husbilar, husvagnar, båtar och andra stora fordon. Det finns många tänkbara användningsområden: som verkstad, som skydd på byggplatser, som vindskydd eller vindskyddstält och så vidare. Tälthallar skyddar dina varor året om mot vind, sol, regn, hagel och snö.

Montering

Stativkonstruktion i en tälthall

Oftast får tälthallar sättas upp utan bygglov och de behöver inget fundament. Tack vare en utförlig uppställningsanvisning och märkta delar är det enkelt att ställa upp en tälthall. Vid leverans eller uppställning av stora tälthallar bör en gaffeltruck eller dylikt finnas för hantering av tunga trälårar. Markförankringen sker med olika typer av ankare beroende på underlag.

Fördelar

Pallstapel i en tälthall

En tälthall skapar lagerutrymme snabbt och flexibelt och kan ofta ställas upp utan tillstånd till skillnad från hallar av trä, stål eller plåt. Om du är osäker på om tillstånd behövs bör du i första hand rådfråga den ansvariga myndigheten där du befinner dig.

Jämfört med permanenta byggnader är tälthallar prisvärda alternativ med lång livslängd och låga byggkostnaderv. Tack vare detaljerade uppställningsanvisningar och märkta delar kan uppställningen utföras från byggsats.

Industritält kan användas året om. De är extremt stabila och stadiga och kan ställas upp och tas ner relativt fort. Därför är tälthallar mycket lämpliga både för korta och långa projekt. Mycket stora och tunga tälthall levereras från oss i kraftiga trälårar med stålram som kan användas för transport eller lagring.

Stabilitet, konstruktion och stadga

Tälthall som garage

Tälthallar tål vintrar och håller i decennier med rätt skötsel. Helförzinkade (övervägande genom värmeförzinkning) och robusta stativ skyddar mot väder och korrosion. Tältpartner erbjuder 10 års garanti mot genomrostning för stativet i de flesta tälthallar. Våra medarbetare berättar gärna vilka produkter det gäller.

Tälthallar kan användas året runt. De högklassiga PVC-överdragen tål stora temperatursvängningar, UV-ljus och är 100 % vattentäta. PVC-överdragen i våra tälthall har vanligen 5 års garanti om de monterats rätt och överdragen är stängda. De är bland de bästa på marknaden och är av extra tjock PVC med tät innerväv. Många tält kan också fås med brandskyddscertifierade PVC-överdrag. Mer komplexa tälthallar har professionella bandsystem som gör det enkelt att spänna fast PVC-överdragen på rätt sätt i stativet och justera i efterhand om det behövs. Det ger förutsättningar för perfekt passform och optimalt stabila överdrag.

Tälthall med brandskyddscertifierat PVC-överdrag

Vissa tälthallar från Tältpartner har en robust och stor inkörsport på varje gavelsida. Porten hissas upp eller öppnas via kardborrband. På en del halltält finns också praktiska personingångar som gör det enkelt att gå in och ut. Många av tälthallarna har även inbyggda ventilationsfönster i gavelsidorna som sörjer för optimal luftcirkulation och ett gott klimat i tältet. Risken för kondens minskar och därmed även risken för mögel.

En tälthall behöver inget fundament. Särskilda markfästen för betong eller jord ger hög stadga och stabilitet. Därmed blir det möjligt att tåla väder så att det räcker till för användning året runt.

Vill du veta mer om tälthallar? Våra medarbetare hjälper dig gärna med svar på frågor och hittar en produkt som passar dig. Du når oss via telefon +46 08 50 927 927 eller per mail till service@taltpartner.se.

1*)
Vårt ursprungliga försäljningspris i denna butik inkl. 25 % moms